neděle 14. března 2010

Rozloučení s bývalým předsedou SAA

V životě každého jedince nadejdou chvíle, kdy musí nechat všechny své kamarády stranou, odpoutat se od rodinných pout a zachovat se podle pokynů endorfiny nasáklého mozku.
V takové chvíli oceníme přítomnost našich nejbližších a nejdůležitějších kumpánů po boku, kdy odrážejí davy reportérů a otravných paparazzi a my se můžeme věnovat podniku, který jsme si vyjednali.

Takovou chvíli si poštěstil zažít náš bývalý předseda fenomenální skupiny SAA, kdy za přispění ostatních členů povstal v jednom z místních svatostánků a za doprovodu chorálních zpěvů a Zbyňkova fňůkání pojal jakousi neznámou za svou paní.

Toto se odehrálo 6.3.2010 a troufám si říct, že vhodnější chvíli si pro takovýto obřad vybrat nemohli. Dovolím si v pár bodech shrnout, v čem vidím geniální promyšlenost a originální načasování této akce:
  • Termín byl stanoven na březen - tato skutečnost evokuje příjemné denní teploty a nepotřebnost jakýchkoliv kožichů nebo hrubých ponožek.
  • Obřad byl proveden v kostele - z praxe je známo, že tento typ sakrálních staveb umožňuje našinci osvěžení a zchlazení za teplých a slunných dní (samosebou nabízí také duchovní útěchu a možnost opláchnout si zátylek v mističce umístěné hned u vchodu)
  • Kostel je situován v Petřvaldě - zde jsme se s ostatními členy shodli, že tato skutečnost pomohla nevěstě, aby mystifikovala případné odpůrkyně (také z řad ovcí) a zmátla je tím, že v Moravskoslezském kraji jsou Petřvaldy dva. Nutno podotknout, že zhrzené milenky prof. bc. Dana P., SMS byly odchytávány cestou ke kostelu a zabetonovány v základech domů nedaleké bytové výstavby.
  • Oslava byla realizována v místě blíže nespecifikovaném - toto mluví za vše. Nicméně zařízení poskytovalo také noclehy na blízkých polích a stráních, což bylo kvitováno s povděkem všemi romantiky.
Z výše uvedených bodů je zřejmé, že lepší termín by si nikdo přát nemohl. Nicméně, pokud laskavý čtenář dovolí, rád bych poznamenal několik poznatků vztahujících se k výše uvedeným bodům:
  • Jelikož jsem se po obřadu dozvěděl, že ta mistička s vodou na omývání zátylku a provádění dalších hygienických opatření je ve skutečnosti nádoba na svěcenou vodu, jsem rád, že jsem neměl možnost této vody použít.
  • Dále bych rád pochválil odchytavače smutných a jistě naštvaných pannen (a ovcí), že odvedli vynikající práci a žádné hysterické výjevy nerušili posvátnost celého podniku. (Až na hysterii nevěsty, ale ten se předpokládal.) Věřím, že základy bytových jednotek budou dokonale zpevněny a těším se na jejich prohlídku.
  • Pouze poslední bod těm romantickým výlupkům nevyšel, jelikož v průběhu oslavy začalo hustě sněžit, ale to těm naivním troubům patřím a gratuluji pořadatelům k promyšlenému tahu, jak těm joudům vytřít zrak.
Všechny tyto skutečnosti vedly k skvělé a zábavou hýřící společnosti. Dokonce nám byl vytřen zrak skutečností, že HP. Zbyněk S. IP. USB. tančil dále, že syn místopředsedy PUDr. Radka S., WC vyčinil servírce za to, že mu cpala plněné maso s bramborovými dukáty. My ho chápeme, neboť je všeobecně známo, že přijímá pouze tekutou stravu, zejména pak pivo.

Shrneme-li tuto jedinečnou událost, musíme konstatovat, že to zvládli na výbornou a těšíme se na další svatby těchto účastníků.

Žádné komentáře: